Ultra-Seal

Ultra-Seal: de ultieme levensduurverlenger voor banden

Deze preventieve antilekvloeistof beschermt uw banden tegen lekkage, gaten en klapbanden. En dit kan een flinke kostenbesparing met zich mee brengen voor uw wagenpark. Ultra-Seal kan gebruikt worden voor alle commerciële voertuigen, van lichte vrachtwagens tot zware mijnbouwmachines. 

Ultra-Seal, de voordelen:

 1. Het dicht gaten af op het moment dat ze gemaakt worden en realiseert een permanente reparatie
 2. Het garandeert warmtevermindering
 3. Door de luchtdruk in de band te houden:
  1. verlengt de levensduur van de band
  2. minimaliseert slijtage
  3. vermindert het brandstofverbruik. 
 4. Het blijft gedurende de hele levensduur van de band effectief, zonder extra onderhoud
 5. Ultra-Seal is milieuvriendelijk
 6. Geeft de bestuurder extra veiligheid

Flinke kostenbesparing op bandenonderhoud

DSV Road Holding NV besloot na een 9 maanden durende praktijktest met duizend trailers Ultra-Seal op de Europese markt te introduceren. Tijdens de test werden 500 nieuwe voertuigen met Ultra-Seal en 500 nieuwe voertuigen zonder Ultra-Seal op de normale manier gebruikt. De testresultaten waren eenduidig: met dezelfde specificaties, dezelfde banden en hetzelfde reguliere werk in heel Europa werd het aantal bandincidenten bij banden met Ultra-Seal met een indrukwekkende 75% naar beneden gebracht. 66% hiervan was het directe resultaat van het gebruik van Ultra-Seal. Het aantal klapbanden nam met 7% af en overige bandgerelateerde schade-incidenten nam met 8% af.

Met een daling van het aantal bandincidenten van 66%, bespaarde DSV 1,5 miljoen euro per jaar. Als wij daar de investering voor het Ultra-Seal-product vanaf trekken, wat in het geval van DSV ongeveer neerkomt op 500.000 euro per jaar voor een vloot van 8.500 trailers, dan komt het neer op een totale besparing van 1.000.000 euro per jaar.

Kijk voor meer informatie over dit product op www.ultra-seal.eu.