Ultieme trekker: MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition

De MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition is voor zowel de ondernemer als de chauffeur de ultieme trekker.

Oplegger Kamphuis

Deze imposante truck beschikt niet alleen over fraaie looks met veel exclusieve details, maar ook over comfort van tópklasse. De D26 12,4 liter motor in de Euro 6c specificatie biedt met 368 kW/500 pk en een maximumkoppel van 2.500 Nm vanaf 900 tpm een overvloed aan vermogen en koppel. Door de combinatie van een laag voertuiggewicht, de toepassing van efficiënte features als EfficientCruise en EfficientRoll en de geoptimaliseerde aandrijflijn heeft het vlaggenschip van MAN ook een laag brandstof- en AdBlue-verbruik.

Overtreffend in luxe en veiligheid

De MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition beschikt standaard over een luxueuze XXL-cabine met een stahoogte van 2.150 mm én een diepte van 2.000 mm. Het veercomfort komt mede op het conto van de luchtgeveerde vooras, die ook bijdraagt aan de bovenmatig goede wegligging.

De gelimiteerde versie van de TGX biedt de chauffeur een overtreffende trap aan luxe en veiligheid. De trekker is standaard voorzien van een groot aantal veiligheidspakketten. Xenonverlichting, LED-dagrijverlichting, LED-contourverlichting en LED-achterverlichting zorgen voor extra licht en zicht. Daarnaast bieden de bermlamp, mistlampen, verstralers en afslagverlichting voor gerichte extra verlichting.

Ook het aanbod aan assistentiesystemen is bij de MAN TGX 20.500 XXL Lion500Edition zeer uitgebreid. MAN vult bij deze versie de noodremassistent EABS aan met ACC met Stop & Go, een volledig automatische afstandsregeling waarmee de chauffeur altijd een veilige afstand tot de voorganger bewaart én die tot aan stilstand werkt. Ideaal voor in de file! Komt de file binnen 2 seconden weer in beweging, dan volgt de MAN automatisch.

De standaarduitrusting van de Lion500Edition voorziet de chauffeur verder van alle gemakken. Voorbeelden zijn het exclusieve leder in het interieur en op de stoelen, het Media Sound Pakket met navigatie SmartLink en een chromen onderbar voorzien van LED verlichting. Het aantal exemplaren van de TGX 20.500 XXL Lion500Edition is beperkt, waardoor dit het exclusieve karakter versterkt.