100ste MAN bij Wemmers Tanktransport

12 september 2017

100ste MAN bij Wemmers Tanktransport

Besparing tot 9% brandstof

De MAN, type TGX 18.420 BLS XLX, wordt bij Wemmers ingezet voor het vervoeren van vloeibare levensmiddelen binnen Europa. Voor iedere wegtype kent de MAN de ideale benaderingsstrategie, waardoor er een brandstofbesparing bereikt kan worden tot 9%. De GPS-gestuurde cruisecontrol, de MAN EfficientCruise®, zorgt voor deze belangrijke brandstofbesparing, doordat tijdens het rijden kan worden geanticipeerd op de infrastructuur onderweg. Snelheid en toerental worden efficiënt aangepast aan de situatie om optimaal gebruik te maken van de opgeslagen bewegingsenergie van de combinatie. Het lage brandstofverbruik was een belangrijke reden voor Wemmers om voor MAN te kiezen. gekozen.

TCO (Total Cost of Ownership)

Naast het lage brandstofverbruik van de MAN TGX zijn het Telematics wagenparkmanagementsysteem alsmede de lage Total Cost of Ownership (TCO) van doorslaggevend belang geweest voor de aanschaf van 42 MAN’s.

Naast financiële voordelen staat ook veiligheid ook hoog in het vaandel bij Wemmers. De MAN TGX heeft tal van systemen met innovatieve technologieën. Dit helpt de chauffeur in zijn dagelijkse werk en levert een effectieve bijdrage aan het voorkomen van ongevallen.

Wemmers Tanktransport is sinds 1948 dé specialist in het vervoeren van vloeibare levensmiddelen. Zij beschikken over een groot aantal tankcontainers specifiek en uitsluitend geschikt voor levensmiddelen. De tankcontainers zijn uitgerust met goede isolatie, zijn verwarmbaar en voorzien van beschermde uitlopen en uitstekende veiligheidsuitrusting. Met het uitstekende intermodale netwerk bedient Wemmers onder andere de volgende landen: Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Engeland, Ierland, Noorwegen, Zweden, Finland. Andere bestemmingen zijn nog in ontwikkeling.

Dit artikel delen

Laatste nieuwsberichten
18 maart 2019 | Nieuwe Easy Driver-pakketten voor MAN TGX en TGS
Nieuwe Easy Driver-pakketten voor MAN TGX en TGS
3 maart 2019 | Complete MAN TGX 460 met exclusieve inzet
Complete MAN TGX 460 met exclusieve inzet
28 januari 2019 | TGE MANnen op de Bouwbeurs
TGE MANnen op de Bouwbeurs